start

Tämä on vanha versio dokumentista!


TELOK RY

TELOK RY on Tampereen Elektroniikan Opiskelijoiden Kerho. Kerho on perustettu 1980 ja se sijaitsee Tampereen Yliopiston hervannnan kampuksen sähkötalon kerhokellarissa. TELOK:in toiminta on monelle kerhon ulkopuoliselle mysteeri, vaikkakin jäseneksi liittymisen jälkeen moni asia valkenee; kuin pitkään sammuksissa ollut, mutta hyvin varastointia kestänyt sähköfotoninen konvertteri. Telokilla voi harrastaa niin elektroniikkaa kuin myös vähän muutakin rakentelua. Kerholta löytyy muun muuassa vaihteleva valikoima mittalaitteita (oskilloskooppeja, yleismittareita, taajuuslaskureita, virtalähteitä, funktiogeneraattoreita jne.) ja perustyökaluja (porakoneita, kuumailma-asemia/pistooleita, kuumaliimapistoolia, juottimia ja käsityökaluja). TELOKilla on myös oma täydellinen piirilevyprosessi, joka on kuvattu tarkemmin alla. Kerholla voi tehdä kaksipuoleisia piirilevyjä läpikuparoinnilla, soldermaskin ja tinauksen kera. Henkilökohtaisia kursseja piirilevyjen valmistamiseen tarjoaa hallitus. TELOKilla voi korjata laitteita itse tai pyytää apua muilta jäseniltä IRC:n kautta.

Tapahtui kerran TELOK:ssa: Nikolas käämi muuntajaa. Joku hopo tuli sisään ja jäi toljottamaan pitkään: ”Eihän kukaan enää tollasta elektroniikkaa harrasta”. Nikolas jatkoi muuntajan käämimistä ja hopo lähti pois.

Meitä voi tukea lahjoittamalla erinäisiä sähkölaitteita tai -komponentteja, matkoja, elintarvikkeita, rahaa, työkaluja tai lähes mitä tahansa. Ota yhteyttä Johtokuntaan.

  • start.1568827825.txt.gz
  • Viimeksi muutettu: 2019/09/18 20:30
  • / 127.0.0.1