start

Tämä on vanha versio dokumentista!


TELOK ry

Tampereen Elektroniikan Opiskelijoiden Kerho eli TELOK ry on Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella sijaitseva harrastekerho, joka yhdistää paikallisia elektroniikan opiskelijoita ja harrastelijoita. Kerho on perustettu 1980 ja sen tilat löytyvät Hervannan kampuksen Sähkötalon kerhokellarissa, tuttavallisemmin Skellarista.

TELOKin toiminta on monelle kerhon ulkopuoliselle mysteeri, vaikkakin jäseneksi liittymisen jälkeen moni asia valkenee; kuin pitkään sammuksissa ollut, mutta hyvin varastointia kestänyt sähköfotoninen konvertteri. TELOKilla voi harrastaa niin elektroniikkaa kuin myös vähän muutakin rakentelua. Kerholta löytyy muun muuassa vaihteleva valikoima mittalaitteita (oskilloskooppeja, yleismittareita, taajuuslaskureita, virtalähteitä, funktiogeneraattoreita jne.) ja perustyökaluja (porakoneita, kuumailma-asemia/pistooleita, kuumaliimapistoolia, juottimia ja käsityökaluja). TELOKilla on myös oma täydellinen piirilevyprosessi, joka on kuvattu tarkemmin alla. Kerholla voi tehdä kaksipuoleisia piirilevyjä läpikuparoinnilla, soldermaskin ja tinauksen kera. Henkilökohtaisia kursseja piirilevyjen valmistamiseen tarjoaa hallitus. TELOKilla voi korjata laitteita itse tai pyytää apua muilta jäseniltä IRC:n kautta.


  • 20.7.2021 Kerholle on asennettu biojäteastia sekäjäteastian kylkeen.
  • 22.6.2021 IP-päivitykset valmiina, kaiken pitäisi toimia normaalisti jälleen.
  • 14.6.2021 Kerho on auennut! Vedenkeitin korjattu ja ilmastoinnin ohjauslaite asennettu.
  • 25.5.2021 Vanha palvelin viimein lahosi; Kauan odotettu ja hyvin ansaittu eläke alkakoon!
  • 15.4.2021 Kerhon oskilloskooppivalikoima otti jättiharppauksen sponsorimme Agco Powerin tukemana.
  • 10.3.2021 Uudet verkkosivut auki. Osa sivuista vielä puuttuu, mutta pikkuhiljaa.

Tapahtui kerran TELOK:ssa: Nikolas käämi muuntajaa. Joku hopo tuli sisään ja jäi toljottamaan pitkään: ”Eihän kukaan enää tollasta elektroniikkaa harrasta”. Nikolas jatkoi muuntajan käämimistä ja hopo lähti pois.

Meitä voi tukea lahjoittamalla erinäisiä sähkölaitteita tai -komponentteja, matkoja, elintarvikkeita, rahaa, työkaluja tai lähes mitä tahansa. Ota yhteyttä Johtokuntaan.

  • start.1615474698.txt.gz
  • Viimeksi muutettu: 2021/03/11 16:58
  • / deffener